نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

انواع رول بولت از نظر نوع و عملکرد به دو دسته مکانیکی و شیمیایی دسته بندی می شود. به طور کلی عملکرد رولبولت ها (باتوجه به کاشته شدن در بتن یا مواد دیگر) به چهار روش انجام می شود:

اصطکاک یا انبساط: در این حالت رول بولت پس از نصب یا کاشت با ایجاد نیروی اصطکاک با ماده پایه می تواند بارهای مختلفی را تحمل کند. اغلب رول بولت های فلزی این گونه عمل می کنند در این حالت پلاستیک (رول های صفحه) به این ترتیب به راحتی نصب می شوند. درواقع اتفاقی که در این روش اتفاق می افتد، این است که نیروی اصطکاک مانع لغزش جسم می شود که بیشتر این نیرو را رول بولت به وجود می آورد. اگر شما رول بولت های فلزی تهیه نمائید، قاعدتا این عمل راحت تر برای شما صورت خواهد گرفت و اصطکاک بیشتری خواهید داشت.

کلید یا بست: در این حالت، رول بولت با ایجاد حفره یا آسیاب کردن مواد پایه، حفره ای ایجاد می کند که در این موقعیت اغلب بتنی است. این نوع رول بولت ها ظرفیت حمل بالایی دارند و می توانند بارهای دینامیکی را تحمل کنند و در فواصل کم از لبه متریال پایه نصب شوند. بنابراین در این روش حتما باید دقت داشته باشید که رول بولت حتما بتواند بتن مورد نظر شما را حفاری و یا سوراخ کند. هرچقدر رول بولت نیروی بیشتری وارد کند، قاعدتا می تواند حفاری بهتری انجام دهد، شما می توانید رول بولت های فلزی تهیه کنید.

رول بولت - انواع رول بولت

چه عواملی می تواند در انتخاب نوع رول بولت تاثیر بگذارد؟

1- شرایط محیطی: عوامل جغرافیایی مانند شرایط آب و هوایی و رطوبت، وجود مواد خورنده مانند اسیدها، چربی ها، فرآورده های نفتی، فسفات ها، سولفات ها و غیره در محل رولبولت و در نقاطی مانند شهرهای حاشیه ای، پالایشگاه ها، پتروشیمی ها، نیروگاه ها، کارخانه ها… از جمله عوامل موثر بر انتخاب آن هستند. 

2- بار استاتیک: بارهای استاتیکی با مقدار ثابت به سازه متصل می شوند و در طول زمان تغییر نمی کنند. عوامل جانبی وزن سازه، وزن تجهیزات، وزن فرد و … نمونه هایی از بار ساکن هستند. تقریباً همه رول بولت ها این نوع بار را تحمل می کنند.

3- زمان بارگذاری: رول بولت ها بر حسب نیاز، نوع عملکرد، جنسیت، نوع بار (کششی و برشی یا استاتیکی و دینامیکی) می توانند بارهای مختلفی (بین 10 تا 15000 کیلوگرم) را تحمل کنند.

برای خواندن ادامه این موارد به سایت پیچ گستران انرژی پارس مراجعه کنید.

کاربرد رول بولت چیست؟

نصب پارتیشن، سقف کاذب، سرویس بهداشتی، تجهیزات بیمارستانی، پانل های پیش ساخته بتنی، نماهای فلزی ساختمان، بالابر آسانسور و پله برقی، لولای داربست فلزی، تکیه گاه و نگهدارنده سیستم های لوله کشی و کانال کشی، تجهیزات و ماشین آلات ماشین آلات، راه آهن و زیرزمینی، جرثقیل، تجهیزات، هواپیما، دکل های برق و مخابرات و … نمونه هایی از کاربرد این محصول می باشد.



:: برچسب‌ها: رول بولت , رولبولت چیست , رول بولت شیمیایی , رول بولت فیزیکی ,
:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

انکر بولت چیست و چه کاربردی دارد؟

انکربولت یک بست مکانیکی است که یک یا چند جسم را روی سطح بتنی را ثابت می کند. انکر بولت‌ها بست های سنگینی هستند و به طور گسترده توسط مهندسان عمران استفاده می شوند. طراحی منحصر به فرد انکر بولت ها تجهیزات و سازه ها را ثابت و در جای خود نگه می دارد.

انکربولت برای اتصال و محکم کردن عناصر سازه ای و غیر سازه ای به بتن استفاده می شود. آنها تقریباً در هر صنعتی استفاده می شوند. برخی از صنایعی که انکر بولت ها کاربرد وسیعی دارند عبارتند از:

  1. صنایع شیمیایی، پتروشیمی، نفت و گاز: برای تثبیت قطعات مختلف تجهیزات، فونداسیون پشتیبانی و سایر اعضای سازه ای.
  2. صنعت برق و فولاد.
  3. ساختمان سازی
  4. بیمارستان‌ها برای نصب تجهیزات بر روی سقف یا دیوار
  5. راه آهن و صنعت هوانوردی و ...

 

انواع روش‌های نصب انکر بولت

بسته به نیاز نصب، انکربولت های مورد استفاده در پروژه های صنعتی به دو گروه زیر تقسیم می شوند:

  • انکربولت‌هایی که در بتن مرطوب قرار می‌گیرندکه برای نصب آنها نیاز است با مته مناسب سوراخی متناسب با قطر انکر بولت در داخل بتن در نظر گرفته شود و بعد از آن بتن مایع را در اطراف آن می‌ریزند تا کاملا اطراف آن را پر کنند.نکته مهم در اجرای آن اینست که انکر بولت بعد از نصب به هیچ عنوان نباید جابه‌جا شود.
  • انکربولت هایی که در بتن سفت شده قرار می‌گیرند، از خود نام کاملاً مشخص است که انکربولت به راحتی در داخل بتن سفت کار می‌گذارند. بعد از کاشت انکربولت در داخل بتن بسته به نوع انکر بولت فشرده یا باز می‌شوند.

انکر بولت چیست؟

منبع: پیچ گستران انرژی پارس



:: برچسب‌ها: انکر بولت , انکر بولت شیمیایی , نصب انکر بولت ,
:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

پیچ هوشمند SMART BOLT

 

وقتی پیچی را سفت می کنید مراقب باشید !!!

 

پیچ هوشمند انقلابی در پیچ و اتصالات صنعتی

آیا می دانید که هر پیچ را تا چه میزانی باید سفت کنید؟  پیچ  هوشمند به بازار آمد. اگر از علاقمندان به مباحث تکنولوژی و نوآوری هستید و یا اگر سر و کارتان با اتصالات صنعتی از جمله پیچ است، حتما از خواندن این مطلب ایده هایی در ذهن شما جرقه می زند. ایده هایی که می تواند شما را ثروتمند کند. چندین سال است که به جرات می توانیم بگوییم در هر لحظه آماده شنیدن یک خبر محیرالعقول و غافلگیر کننده هستیم.

این همان تاثیر تکنولوژی بر روند زندگی روزمره انسان است. در هر زمینه که فکرش را بکنید عده ای هستند که در حال تحقیق و ساخت محصولی جدید برای راحت تر کردن زندگی هستند.

تجهیزات و ماشین آلات صنایع (همه صنایع از جمله نفت، گاز، پتروشیمی،  ساختمان و راه و ترابری و …) در تجهیزات پزشکی، خودرو، الکترونیک و باقی زمینه ها شامل این موضوع می شوند. نکته ای که وجود دارد آنست که در برخی از این زمینه ها کمی با تاخیر نوآوری اتفاق می افتد. صنایع پیچ و مهره و انواع اتصالات از جمله این گزینه هاست. اما جالب توجه است که با اینکه کمی زمان بر بوده اما بالاخره پیچ هوشمند نیز به عنوان نوآوری وارد عرصه جدیدی شدند.

در مقاله قبلی راجع به تاریخچه پیچ و مهره و اتصالات دیگر نظیر استادبولت صحبت کردیم. تقریبا سال هاست که تغییرات  یا پیشرفت خاصی در صنایع مرتبط با اتصالات رخ نداده است. شاید دلیل این موضوع بر سادگی و کارآمدی این تکنولوژی تا همانجا که پیشرفت کرده است باشد.

اما مگر می شود در دنیای امروز اشخاص نوآور به یک نکته بسنده کنند؟

 

شرکت  Stress Indicators Incorporated

چندی پیش شرکتی بنام Stress Indicators Incorporated  با تحقیق و توسعه در زمینه اتصالات صنعتی، محصول جدید و نوآورانه تحت عنوان پیچ هوشمند – SMART BOLT – را معرفی و به بازار عرضه نمود. این شرکت در ابتدا توانست یک اختراع ارزشمند تحت عنوان Visual Indication System (سیستم نشانه یا نشانگر بصری) را به ثبت برساند. این سیستم می تواند میزان تنش موجود در یک قطعه را ردگیری نماید. شرکت مذکور در گیتزبورگ مریلند (Gaithersburg Maryland)  در امریکا مستقر است.

 

آیا می دانید که هر پیچ را تا چه میزانی باید سفت کنید؟

 

باید بدانید که پیچ نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشد. این بدان معناست که هر پیچ صنعتی در سفت شدن ظرفیتی دارد که می بایست مورد توجه قرار داده شود. از این رو زمانی که پیچ خیلی شل باشد در یک بازه زمانی بسته به جایی که بسته شده است می تواند خطر آفرین باشد.

برای مثال پیچی که در صنایع خودرویی یا صنایع ریلی و یا در سازه های شهری مورد استفاده  قرار می گیرد در صورتی که از سفتی مناسبی برخوردار نباشد موجب ایجاد حرکت های محوری و در نهایت باز شدن پیچ و در رفتگی آن می شود که در نهایت خطرات جانی و مالی جبران ناپذیری را در پی خواهد شد.

 

نیروی تنشی و کششی در پیچ

 

از طرف دیگر در صورتی که پیچ بیش از حد سفت شده باشد، نیروی تنشی بسیاری را در درون خود نگه میدارد که در بازه زمانی ممکن است باعث ایجاد شکستگی (بریدگی پیچ) ترک سطحی و نیروهای پیچشی خواهد شد که در نهایت بازهم خطرات جانی و مالی جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.

 

پیچ هوشمند ( SMART BOLT ) چیست و چگونه کار می کند؟

 پیچ ها مانند فنر عمل می کنند، زمانی که یک فنر را می کشید فنر نیروی متقابلی را برای برگشتن به حالت اولیه خود وارد می کند که به آن نیروی کششی یا The stretching force گفته می شود. این همان نیرویی است که زمانی که پیچ را بیش از حد سفت کنید در آن تجمع می کند. به شکل زیر توجه کنید:

پیچ هوشمند - SMART BOLT
پیچ هوشمند

نحوه عملکرد پیچ هوشمند

همانطور که در شکل می توان دید با کشیدن فنر نیروی کششی ( که tension گفته می شود) در آن مشابه با نیروی کششی ایجاد شده در پیچی است که سفت می شود. در مقابل نیروی کششی وارد شده نیروی دیگری تحت عنوان نیروی نگهدارنده یا clamp force ایجاد می شود که باعث می شود اجزای قطعه از هم نپاشد.

پیچ هوشمند پیچی است که یک قطعه نشانگر میزان تنش درون پیچ در آن تعبیه شده است که میزان این تنش را نشان می دهد. به شکل زیر توجه کنید:

پیچ هوشمند

زمانی که پیچ را می بندید این تنش شروع به زیاد شدن می کند. میزان این تنش می بایست در حد مناسبی حفظ شود که این سطح، بهترین حالت سفت شدگی پیچ را داراست. یعنی از این نقطه کمتر پیچ شل است و بیشتر از این نقطه پیچ بیش از حد سفت شده و در هر دو حالت سازه و اتصال در حالت ریسک قرار دارد.

پیچ هوشمند طوری طراحی شده است که وقتی پیچ در حالت ریسک قرار دارد رنگ آن قرمز است. یعنی پیچ باید تا زمانی سفت شود که رنگ آن یک مرحله قبل از تغییر رنگ است



:: برچسب‌ها: پولاد پیچ گستر ماد , پیچ هوشمند , فروش عمده پیچ و مهره , استادبولت , پیچ شش گوش , DIN 933 , ,
:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 اسفند 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

پیچ و مهره شش گوش برای سازه استیل DIN 7990

نام گذاری پیچ های شش گوش که در زبان انگلیسی نیز به آن Hexagon head bolts گفته می شود، به دلیل شکل گل سر این پیچ می باشد که به معنای شش وجهی است. در بازار ایران این پیچ به نام های پیچ آچاری یا پیچ آچارخور نیز رایج است. تقریبا می توان گفت که پر مصرف ترین نوع پیچ در صنایع مختلف نظیر صنایع راه و ساختمان، صنایع ریلی، صنایع هوایی، صنایع چوبی و این دست صنایع به شما می آید. پیچ شش گوش عموما به چند دسته تقسیم می شود که شامل موارد زیر می باشد:

  • پیچ شش گوش تمام رزوه (دنده) براساس استاندارد DIN 933
  • پیچ شش گوش نیم رزوه بر اساس استاندارد DIN 931
  • پیچ شش گوش دنده ریز به صورت تمام رزوه (دنده) و نیمرزوه (دنده) براساس استاندارد DIN 960  و DIN 961
  • پیچ شش گوش گل درشت (بزرگ) براساس استاندارد DIN6914
  • پیچ شش گوش فلنجی بر اساس استاندارد DIN 6921
  • پیچ و مهره شش گوش استراکچرهای یا سازه های استیل بر اساس استاندارد DIN 7990

 

استانداردهای مورد استفاده در پیچ شش گوش شامل لیست زیر می باشد:

  • DIN 933 – Hexagon head bolts with thread up to head
    Equivalent norms: DIN 933; ISO 4017; CSN 21103; PN 82105; UNI 5739; EU 24017
  • DIN 931 – Hexagon head bolts with shank
    Equivalent norms: DIN 931; ISO 4014; CSN 21101; PN 82101; UNI 5737; EU 24014
  • (DIN 960 – Partially Threaded Hex Cap Screw (Fine Thread
    Equivalent norms: DIN 960; ISO 8765; CSN 21101; PN 82101; UNI 5738; EU 28676;
  • DIN 961 – Hex Cap Screws, Metric Fine Thread – Full Thread
    Equivalent norms: DIN 961; ISO 8676; CSN 21103; PN 82105; UNI 5740; EU 28765;
  • DIN 7990 – Hexagon head bolts for steel structures
    Equivalent norms: DIN 7990; CSN 21308;
  • DIN 6921 – Hexagon flange bolts metric
    Equivalent norms: DIN 6921;
  • DIN 6914 – High-strength injection structural bolts
    Equivalent norms: DIN 6914; ISO 7411; PN 82343; UNI 5712; EU 781;

 

انواع کلاس های پیچ شش گوش  و مشخصات تولید آن:

پیچ کلاس ۵.۶، ۵.۸، ۸.۸، ۱۰.۹، ۱۲.۹

پیچ گرید A2 و A4

Steel:4.6, 5.6,5.8,8.8,10.9,12.9
Stainless: A2,A4
Plastic: Plastic Pa
Non Ferrous: Brass
Thread: 6g

رزوه در پیچ های شش گوش شامل ۳ نوع رزوه است.

  • رزوه درشت  Coarse Thread
  • رزوه ریز Fine Tread
  • و رزوه خیلی ریز Extra Fine Thread

 

انواع پوشش های پیچ شش گوش:

پیچ های شش گوش می توانند بسته به نوع محیطی که قرار است در آن مورد استفاده قرار بگیرند پوشش دهی و آبکاری شوند. بنابراین این پیچ ها می توانند به خشکه، استینلس استیل، گالوانیزه گرم، زینک، داکرومات و سفارشی عرضه شوند.

شرکت پولاد پیچ گستر ماد بر اساس تجاربی که سال ها در زمینه تامین پیچ و مهره و انواع اتصالات مورد نیاز صنایع گوناگون کسب کرده است بویژه تامینپیچ و مهره های شش گوش توانسته است رضایت کامل بسیاری از مشتریان خود را کسب نماید.



:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 اسفند 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

زدودن زنگ زدگی پیچ و مهره و اتصالات

تجهیزات زنگ زده می توانند مشکلات بسیار جدی برای فروشندگان و مصرف کنندگان صنعتی به وجود آورند. از آنجایی که هر سازه آهنی با توجه به محل سرویس دهی و قرارگیری آن در خطر زنگ زدگی می باشد، می بایست برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلاتی راه حلی چاره کرد. عموما برای جلوگیری از زنگ زدگی این تجهیزات و موارد مصرفی نظیر پیچ و مهره و اتصالات غیر جوشی از مواد ضد زنگ استفاده می شود.  

عموما آنچه که به عنوان زنگ زدگی شناخه می شود در واقع اکسید شدن آهن در سازه های آهنی می باشد. ترکیب آب و اکسیژن باعث می شود  این اکسید های آهن به شکل یک پوشش مقاوم و غیر واکنشی در امتداد سطح فلز ایجاد شود. در ادامه بخش های زنگ زده شروع به پوسته پوسته شدن می کنند و سطوح بیشتری را در معرض زنگ زدگی قرار می دهند. این فرآیند در صورت تداوم  باعث آسیب های جدی به سازه می شود. به خصوص در مورد اتصالاتی مانند پیچ و مهره ، زنگ زدگی ها و خوردگی ها باید به سرعت اصلاح شوند تا زمینه ساز بروز خطرات جانی و مالی نگردد. ادامه مطلب...



:: برچسب‌ها: پولاد پیچ گستر ماد , پیچ و مهره , انواع پیچ و مهره , فروش پیچ و مهره , زنگ زدگی و خوردگی ,
:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 بهمن 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

انواع پیچ ها

پیچ یک نوع اتصال دهنده است که معمولا از فلز ساخته شده است و اغلب شامل یک سر در یک طرف و یک شفت شیار خورده (رزوه شده) درامتداد آن است. انواع پیچ در بازار موجود است و معمولا برای اتصال مواد و اشیاء به هم استفاده می شوند.

انتهای پیچ معمولا دارای قطری کمتر نسبت به بدنه آن است تا بهتر در مهره و یا شکاف بنشیند. پیچ ها معمولا (اما نه همیشه) نیاز به مهره دارند. همچنین در قطعاتی که در معرض تکان و لرزش هستند واشر هم در بین پیچ و مهره استفاده می شود تا اتصال ثبات بیشتری داشته باشد. در ادامه انواع پیچ را معرفی می کنیم.

ادامه مطلب... https://bit.ly/2sVUq6V



:: برچسب‌ها: پولادپیچ گستر ماد , پیچ و مهره , انواع پیچ و مهر , انواع پیچ , پیچ استیل , پیچ شش گوش , پیچ و مهره استاندارد ,
:: بازدید از این مطلب : 37
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 بهمن 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

اندازه پیچ ها

برای اینکه بتوانید پیچ و مهره مناسب پروژه خود را پیدا کنید، شما باید اندازه پیچ ها و ابعاد مناسب رزوه آن را بدانید. اگر اندازه رزوه خیلی زیاد باشد ممکن است اتصال تحمل نکند و بشکند و اگر این اندازه خیلی کم باشد ممکن است تنش اعمالی روی اتصال را تحمل نکند. ما در شرکت پولاد پیچ گستر ماد آماده ایم تا شما در ارتباط با انتخاب مناسب پیچ و مهره را یاری کنیم. در این قسمت سعی می کنیم اطلاعات مفیدی در این باره برای شما فراهم نماییم.

اجزای پیچ

پیچ از دو جزء اصلی تشکیل شده است:

  • گل یا سر پیچ (Head)
  • رزوه (Thread)

ادامه مطلب... https://bit.ly/2QVxBts



:: برچسب‌ها: پولاد پیچ گستر ماد , پیچ و مهره , انواع پیچ و مهره , فروش پیچ و مهره , پیچ و مهره استیل , پیچ و مهره گالوانیزه , پوشش دهی و آبکاری ,
:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 بهمن 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

پوشش دهی اتصالات

به فرآیندی که طی آن یک لایه از جنس یا متریال دلخواه با اهداف خاص و تعیین شده بر روی سطح یک جسم دلخواه نفوذ داده شود،“پوشش دهی” یا “Coating گفته می شود. عموما در پوشش دهی اتصالات اهداف زیر مد نظر قرارداده می شود:

  • افزایش سختی
  • افزایش مقاومت نسبت به خوردگی
  • افزایش مقاومت به سایش
  • افزایش چقرمگی
  • افزایش خواص الکتریکی
  • افزایش خواص مکانیکی خاص
  • ایجاد قابلیت های خاص نسبت به نور
  • و …

ادامه مطلب... https://bit.ly/2FDTU5A



:: برچسب‌ها: پولاد پیچ گستر ماد , پیچ و مهره , انواع پیچ و مهره , فروش پیچ و مهره , پیچ و مهره استیل , پیچ و مهره گالوانیزه , پوشش دهی و آبکاری ,
:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 بهمن 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : امیرپرویز بهرامی

آنچه که در تاریخ پیچ و مهره ها لحاظ شده حاکی از آنست که ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح رزوه وجود داشته داشته است، اما مهم ترین تحولات در پیچ و مهره و اتصالات که امروزه به شکل مدرن آن رسیده است، به حدود ۱۵۰ سال پیش بر می گردد. اما در مورد تاریخ اصلی ساخت پیچ و مهره بین کارشناسان تاریخ نظرات مختلفی وجود دارد. فردریک ایی.گریوس (Frederick E. Graves) در مقاله خود تحت عنوان ” پیچ ها و مهره ها ” چنین می نویسد که استفاده از پیچ و مهره ها رزوه دار به عنوان یک اتصال دهنده تنها به قرن ۱۵ (پانزدهم) بر می گردد. او این نتیجه را براساس اولین مطالب و عکس های چاپ شده از پیچ و مهره که در اوایل قرن ۱۵ (پانزدهم) مطرح کرده است... ادامه مطلب...https://bit.ly/2rVFZPv



:: برچسب‌ها: پولاد پیچ گستر ماد , پیچ و مهره , انواع پیچ و مهره , خرید پیچ و مهره , فروش پیچ و مهره ,
:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 دی 1397 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد